Groener tuinieren met Epsomzout en Baking Soda

Groener tuinieren met Epsomzout en Baking Soda

Epsomzout en Baksoda

25% korting!

Epsomzout (bitterzout, magnesiumsulfaat) en Baksoda zijn nu tot en met zondag 14 april 25% afgeprijsd!
Dit geldt ook voor de 25 kilo zakken bitterzout en natriumbicarbonaat (Baking Soda).

Epsomzout

Baksoda


Epsomzout in de (moes)tuin

Groen gras
Gras groener bij de buren? Niet met epsomzout! Voor een mooi groen gazon voeg je 2 eetlepels epsomzout toe op 3,5 liter water. Sproei het epsomwater over het gras en sproei na met schoon water zodat het epsomzout goed in de grond kan trekken.

Prachtige volle rozen
Voeg 1 eetlepel epsomzout per week toe aan de stronk van de rozenstruik. Hierdoor zal de rozenstruik harder groeien en wordt deze mooi en vol.
Dit werkt overigens ook voor andere planten in de tuin, bomen en huisplanten.

In de moestuin
Epsomzout is erg voedzaam voor de moestuin en dan voornamelijk voor tomaten, paprika’s en pepers. Vroeg in het seizoen helpt epsomzout je zaden te kiemen. Ook de ontwikkeling van het wortelgestel en het aanmaken van de celwanden gaat beter dankzij dit zout. Het resultaat van het gebruik van epsom is dat de planten meer vruchten produceren.

Epsomzout

Als voeding aan zaai- en stekgrond
Voeg 1 eetlepel epsomzout toe per liter zaai- en stekgrond en meng dat goed. Door het seizoen heen strooi je aan de basis of de stam van de plant 1 eetlepel epsomzout per 30 centimeter hoogte van de plant.

Bladvoeding
Epsomzout kun je ook gebruiken als bladvoeding tijdens het seizoen. Je kunt het makkelijk oplossen in water en planten kunnen het heel snel opnemen via het blad. Start met bladvoeding wanneer je de eerste bloemetjes ziet. Spray tot de bladeren nat zijn, maar overdrijf niet. Bladvoeding werkt sneller dan voeding aan de voet van de plant.
Los 5 gram epsomzout op in 1 liter water en besproei je planten wekelijks. Deze verhouding is niet té intens, je kan er weinig kwaad mee doen. Kies je ervoor om maar maandelijks epsomzout als bladvoeding te gebruiken (bijvoorbeeld wanneer je op reis gaat) verdubbel dan de dosis van 5 naar 10 gram per liter water en sproei 1 keer per maand.
Als je planten vruchten ontwikkelen kun je naar de 10 gram per liter water overstappen die je dan maar 1 keer per maand toedient. Het advies is om om de 2 weken een bladvoeding van 5 gram per liter toe te dienen.
Bij jonge planten is het wel vrij agressief, dus bij jonge planten kun je het beter oplossen in water en toedienen bij de wortels in plaats van op de bladeren, zodat het via de wortels de planten bereikt.


Baksoda in de tuin

Bloemen mooi laten bloeien
Bloeiende planten kun je zo nu en dan een douche geven van 1 eetlepel baksoda op 2 liter water. Door het baksodawater over de plant te sproeien geeft het vollere en gezondere bloemen. Voorbeelden van planten waarbij dit zeer goed werkt, zijn: clematis, ridderspoor (delphinium) en anjers (dianthus), begonia, geranium en hortensia (hydrangea).

Boeket langer mooi houden
Voeg 1 mespuntje baksoda toe aan het water van de snijbloemen. Dit houdt je boeket langer mooi.

Lekkere zoete tomaten kweken
Tomatenplanten hebben baat bij het strooien van baksoda rondom de plant. Het geeft zoetere tomaten en werkt tegen insecten, ook tegen slakken!

Anti-schimmel en -parasieten spray op planten
Wetenschappers hebben onderzocht en bewezen dat baksoda helpt tegen schimmels en parasieten op diverse planten en bloemen. Bij appels, pompoenen, komkommers, (stok)rozen  heeft het reeds bewezen effect. Ook tegen grauwe schimmel en de buxusmot werkt het goed.

Benodigdheden:
– 6 theelepels baksoda;
– 3 eetlepels olijfolie;
– 1 liter water.

Doe de baksoda en olijfolie in 1 liter water en giet het in een verstuiver. Bestuif hiermee de aangedane planten en bloemen. Herhaal dit 2 maal per maand om je planten tegen de schimmels en parasieten te beschermen.

Onkruid verwijderen
Baksoda strooien op onkruid tussen de tegels zorgt dat de onkruidgroei sterk vermindert.

Algen verwijderen van stoep, oprit en paden
Maak een spray van 1 eetlepel baksoda op 2 liter water en sproei dit over de algengroei. Spuit niet op het gras, want gras verbrandt hierdoor! De behandeling herhalen als de algen terugkomen.

Baksoda tegen mieren, kakkerlakken, slakken en zilvervisjes
Baksoda houdt mieren tegen; ze zullen nooit over een streep baksoda lopen. Ook kun je mierenhopen bestrijden door de mierenhoop vochtig te maken en er baksoda overheen strooien. Wacht een half uur en giet vervolgens een beetje azijn op de mierenhoop. Baksoda werkt ook tegen kakkerlakken, slakken en zilvervisjes.


Webshop aanbiedingen

Bezoek de website en ervaar onze producten: bakingsoda.nl

Volg ons nu ook op Social Media:

   Facebook    Twitter

/ Over Baking Soda

Berichten

Nog geen berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *