Wat is de inhoud en afmetingen van een pakjes baking soda?

De inhoud is 454 gram aan baking soda, gelijk aan het gewicht van één Amerikaans pond, is verpakt in een kartonnen doosje met de afmetingen van 5cm lengte x 9cm breedte x 12cm hoogte.

Hoe lang kan baking soda bewaard worden als het geopend is? Op de verpakking staat `change every 30 days`!

De inhoud kan na opening gewoon in een (goed afsluitbaar) bakje met deksel bewaard worden en dan is deze minstens 2 jaar houdbaar.
Als de verpakking open staat, trekt deze vocht en zuren uit de lucht aan en dan is de baking soda op een vochtige plaats inderdaad na ongeveer een maand uitgewerkt.

In Amerika is het gebruik om een pakje open te trekken en deze in zijn geheel in de koelkast te zetten voor het opnemen van geurtjes. Daar is de tekst op de zijkant van de verpakking ook voor bedoeld. Er staat daar onderaan ook bij: gebruik iedere maand een nieuwe doos voor frisser smakend eten, daarmee doelen men op het eten dat wordt bewaard in de koelkast met daarbij een pakje baking soda, dus ook in de koelkast.

Zit er aluminium in een pakje baking soda?

De baking soda die wij verkopen is gegarandeerd aluminium vrij, en dat moet ook wel, anders mag het ook niet als bakproduct verkocht worden. De inhoud van een pakje baking soda bevat 100% natriumbicarbonaat.

Dat er aluminium bij zou zitten is een verhaal afkomstig van oude Frans-Duitse fabrieken in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Een Solvay-proces werd er op losgelaten om het zout tot natriumbicarbonaat te maken. Daarbij kwamen meerdere chemicaliën aan te pas waarbij er nadien zeer kleine aluminiumdeeltjes in achter bleven. Deze processen zijn achterhaald en fabrieken zijn vernieuwd.
In Chinese fabrieken komen ze nog wel voor en worden ook verpakt met een Arm&Hammer logo, doch dat zou bedoeld zijn voor de interne markt. Toko’s over de hele wereld hebben blijkbaar die baking soda uit China gehaald om ze hier aan te prijzen. Verschil met de originele: Chemisch tot stand gekomen, lagere houdbaarheid (scheelt 1,5 jaar) en grover of klonteriger.

De baking soda van Arm&Hammer is gewonnen uit natron-zoutlagen in de staat Wyoming van Amerika. De scheiding van soda door druk en warmte verzorgt 15% natriumcarbonaat uit 100% soda. Meer dan dat te verpoederen en te verpakken komt er niet bij. Het is 100% puur zonder enige toevoegingen.
Weten waar het gemaakt wordt? Klik hier !

Waarschuwing voor uw gezondheid !

Raadpleeg uw arts wanneer u:
– voorgeschreven medicatie gebruikt
– een zoutarm dieet volgt
– last heeft van hypertensie (hoge bloeddruk)
– een laag kaliumgehalte heeft

Heeft u twijfel over uw gezondheidsconditie in combinatie met het natriumbicarbonaat, raadpleeg ook dan allereerst een arts, voordat u natriumbicarbonaat wilt gaan innemen. Zeker wanneer u dit wilt doen voor een langere periode.

Er wordt aangeraden om de inname van natriumbicarbonaat niet te combineren met grote hoeveelheden calcium, dus niet in een glas melk of bakje yoghurt mixen. Ook dient u de baking soda vooraf aan een maaltijd in te nemen, dus niet wanneer uw lichaam vol is met voedsel en/of drank.
Niet iedereen verdraagt de inname van natriumbicarbonaat even goed. Bij 50% van de gebruikers van natriumbicarbonaat veroorzaakt het diarree en buikkramp.
Het zoutgehalte in Baking Soda:
– één theelepel natriumbicarbonaat weegt 2 gram.
– een halve theelepel weegt 1 gram.
– natriumbicarbonaat (baking soda) bevat per gram/halve theelepel 0,274 gram natrium.
– 0,274 gram natrium = 0,685 gram keukenzout
(naar rekenvoorbeeld van 1 gram natrium = 2,5 gram keukenzout)
– een halve theelepel Baking Soda bevat dus 0,685 gram keukenzout.
(bron: http://www.hartstichting.nl/gezond_leven/voeding/zout/zout_etiket/)
De Hartstichting adviseert maximaal 6 gram zout per dag te gebruiken (http://zoutwijzer.hartstichting.nl)

Kan ik baking soda veilig gebruiken om in te nemen voor de gezondheid? En zo ja, hoeveel mag dat dan zijn?

Ja, dat kan. Mits u zich aan de voorgeschreven hoeveelheden en de waarschuwingen op de verpakking houdt. Baking Soda wordt ingenomen bij verzuring van het lichaam en bij maagzuur klachten. Er wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van baking soda tegen een aantal vormen van kanker.
De verpakking van de Arm & Hammer Baking Soda geeft een maximale doses aan van 7 halve theelepels per 24 uur of 3 halve theelepels per 24 uur indien u ouder bent dan 60 jaar.
Los de baking soda op in een glas water. Wacht tot het poeder volledig in het water is opgelost!
Gebruik de maximale doses nooit langer dan voor twee weken achtereenvolgens.
Geef geen baking soda ter inname aan kinderen onder de 5 jaar.
Overmatig gebruik geeft nadelige gevolgen.

Houdt u goed aan de maximale doses van per inname een half theelepeltje en maximaal 7 maal per dag en neem niet meer dan dat. Veel is niet nodig om deze stof goed werkzaam te laten zijn in het lichaam.
Een overmatige inname brengt het lichaam juist weer uit balans. Meer = minder in dit geval.

Wenst u meer informatie hierover? Zie Tips voor de gezondheid!

Vul hier uw review in
1
2
3
4
5
Vertuur
     
Annuleer

Maak hier uw review

Baking Soda NL
Average rating:  
 0 reviews